Akustik i boligen

Akustik er måske ikke det første du tænker på, når du skal indrette dit drømmehjem. Men akustikken i et rum har langt større indflydelse på vores trivsel, end de fleste er klar over. Har du først prøvet at sidde i et rum med dårlig akustik og forsøgt at føre en samtale, ved du, hvor stressende et højt støjniveau kan være.

Knauf 170619 00660

Derfor skal du vælge DANOloft®

Med DANOloft® fra Knauf får du et akustikloft som er smukt at se på og giver god lyd i dit hjem. Pladerne måler 600×600 mm, er færdigmalede og klar til at blive monterede. Skru pladerne i, og loftet er færdigt – uden udgifter til maler eller udsigt til langtrukne byggeprojekter.

DANOloft®

God akustik i smukt, skandinavisk design

DANOloft® er det oplagte valg, når du vil have et smukt akustikloft. DANOloft® er et gipsloft fremstillet i et nordisk og tidløst design og er perforeret til kant.

Det giver et smukt, minimalistisk og let udtryk til dit hjem, så du kan skabe de perfekte rammer for din personlige indretning – og samtidig få effektive akustiklofter med gode støjdæmpende egenskaber. Udforsk galleriet, og se hvordan.

  • DANOloft® monteret i halvforbandt i privat hjem
  • DANOloft® monteret i stue, privat hjem
  • DANOloft® monteret i køkken i privat hjem
  • DANOloft® monteret i lige stød i privat hjem

Skab trivsel for dig og din familie med god akustik i bæredygtige materialer

Larm, rumklang og ekko kan gøre de hyggeligste eftermiddage med venner på besøg eller børn, der leger til en anstrengende affære, som ikke kan slutte hurtigt nok. Med de rigtige støjdæmpende elementer kan du skabe en afslappet stemning i dit hjem, uden stress og støj. DANOloft® sikrer optimal rumakustik og lydabsorption over hele loftfladen.

Gips er samtidig et 100% genanvendeligt materiale. DANOloft® har en indbygget luftrensningsfunktion og har Dansk Indeklima Mærkning, som er din garanti for, at loftet ikke afgiver partikler eller støv. Derfor er DANOloft® det bæredygtige valg: Både for dig og for miljøet.

Skru pladerne op - og du er færdig

DANOloft® kommer i færdigmalede plader, som blot skal skrues op. Så er loftet færdigt! Der er ikke behov for hverken akklimatisering eller malerarbejde: Loftet kan monteres med det samme, og du sparer både tid på monteringen af dit loft og udgifter til malerarbejde.

Følg vores simple montagevejledning
4 Akustikplade C (1)

Gennemtænkt form og funktion

DANOloft® er produceret i praktiske, kvadratiske plader, som er nemme at montere og skære til. Brug den hvidmalede DANOloft® skrue for et fuldendt finish.

  • Format: 600x600x12,5 mm
  • Perforeringer: 3,5x3,5 mm til kant
  • Farve: leveres færdigmalet hvid
  • Farvekode: RAL 9003
Download datablad

Sådan kommer du i gang med DANOloft®

Uanset om du er i gang med at bygge nyt eller skal renovere en ældre bolig, er DANOloft® det oplagte valg. Har du gør-det-selv hænderne skruet rigtigt på, kan du desuden nemt selv montere dit nye akustikloft. Du skal bare spørge efter DANOloft® i dit lokale byggemarked.

Hvis du foretrækker at få hjælp til monteringen, kan du bede din tømrer om at montere dit nye DANOloft®.

Ofte stillede spørgsmål om DANOloft®

Kan jeg sætte DANOloft® op på mit gamle listeloft?

Ja, det kan du. Først skal du sikre dig, at loftskonstruktionen kan bære et ekstra loft, og så kan du montere en forskalling under det gamle loft, inden du sætter DANOloft® plader op. Vi anbefaler dog, at du fjerner det gamle loft for det bedste resultat. 

Hvad koster DANOloft®?

DANOloft® forhandles af byggemarkeder og trælaster, som fastsætter deres egen pris. Det nemmeste er derfor at spørge efter prisen hos dit lokale byggemarked. Knaufs vejledende pris er 159,95 kr. pr. m² inkl. moms. 

Hvilke skruer skal jeg bruge til at opsætte DANOloft®?

Du skal bruge DANOloft® skruen, når du monterer dit DANOloft®. Skruen er hvidmalet og diskret, så du opnår en perfekt ensartet og minimalistisk finish.

Kan jeg indbygge spots i et DANOloft®?

Ja, du kan sagtens indbygge spots i DANOloft®-pladerne. Du kan bruge et kopbor til udskæringerne.

Hvordan tilskærer jeg en DANOloft®-plade?

Du kan tilskære DANOloft®-pladerne med en fintandet sav.

Kan DANOloft® males (igen)?

Dit DANOloft® er færdigmalet, når du får det, og behøver ikke yderligere behandling eller akklimatisering, inden du monterer det. Men du kan godt male dit DANOloft igen. Du skal bruge en vandbaseret maling og en korthåret rulle, så du ikke lukker hullerne til.

Skal jeg have isolering bag DANOloft®?-pladerne, for at de giver god akustik?

Nej, det er ikke nødvendigt. Du kan opnå meget god akustik ved blot at sætte DANOloft® pladerne op på en forskalling uden isolering bagpå. Hvis du ønsker ekstra lydabsorption, kan du tilføje 45 mm isolering bag pladerne.

Lad vores rådgivere hjælpe dig

Er du professionel tømrer, og har du spørgsmål til monteringen af DANOloft®? Vores salgskonsulenter kan besvare alle dine spørgsmål og hjælpe dig med, hvordan du bruger DANOloft® i dit næste byggeprojekt.

DSC7128
Jesper Holmberg Salgskonsulent (Fyn & Sønder- og Midtjylland vest)
DSC6976
Peter Thorsø Salgskonsulent (Sjælland)
DSC7093
Rasmus Kokholm Salgskonsulent (Nord- & Midtjylland øst)