Indbrudssikre vægge

Større krav til indbrudssikring kan efterkommes med indbrudssikre vægge fra Knauf

I butikker og erhvervsbyggeri er der ofte store krav fra forsikringsselskaberne til indbrudssikring. Et velfungerende alarmsystem er ikke nok – der skal også lægges fysiske forhindringer for tyvene i vejen, så indbrud vanskeliggøres mest muligt. Der tages normalt udgangspunkt i de europæiske standarder indenfor området, som blandt andet forholder sig til, hvor meget der skal til, for at indbrudstyve kan bryde ind. Der differentieres blandt andet i forhold til, om det må være muligt at bryde igennem væggen med koben og hammer, eller om der skal anvendes larmende værktøj som vinkelsliber for at komme igennem væggen.

For at indbrudssikre en gipsvæg anvendes en stålplade, som limes fast imellem gipspladerne. På den måde bliver det umuligt at bryde igennem væggen uden at anvende værktøj, som afgiver meget larm. I nogle tilfælde er det også muligt at anvende et dobbelt skelet, hvor stålpladen placeres imellem stål-skeletterne. Stålpladens tykkelse kan også variere efter den sikkerhedsgrad, som kræves. Indbrudssikre gipsvægge anvendes ofte i butikscentre eller ved renoveringer, hvor det ikke er muligt at opføre tykke betonvægge uden at skulle understøtte fundament.

Typer (2)

Indbrudssikker væg med enkelt skelet

IBPH-tallet er forsynet med huller, og kan fastgøres direkte på det inderste gipspladelag eller over stolper med SPS 38 skruer.
2 af flere
kanter til lettere montage mod gulve og vægge. Stålplade monteret mellem gipspladerne. Yderste pladelag fastgøres direkte i stålpladen med FAB skruer.
Som alternativ til skruning kan IBPH-print limefrugter med Knauf montagelim.
Europæiske standarder: For vægge der skal opfylde den europæiske standard DS/EN 1627:2011 - kontakt teknisk
afdeling.

Indbrudsplade | Systemmanual | DK

Udsnit af Knauf Systemmanual

Indbrudssikker væg med dobbelt skelet

IBPH-pladen er forsynet med huller, og kan fastgøres direkte på det inderste gipspladelag eller over stolper med SPS 38 skruer.

Pladen er forsynet med dobbelthulrække langs 2 af pladens kanter, for lettere montage mod gulve og vægge. Stålplade kan med fordel placeres i hulrummet direkte på vægskelettets stolper og skinner med skruetype F/F 15 eller R/R 13.

Som alternativ til skruning kan IBPH-pladen limes med Knauf montagelim.
Europæiske standarder: For vægge der skal opfylde den europæiske standard DS/EN 1627:2011 - kontakt teknisk afdeling.

Indbrudsplade | Systemmanual | DK

Udsnit af Knauf Systemmanual