Omega system (svalehale)

Velegnet plade som basis ved støbning af nyt gulv

Omega-systemet er særdeles velegnet, hvis der skal støbes nye gulve i forbindelse med modernisering, renovering eller nybyggeri. Eksempelvis er omega-systemet en rigtig god løsning ved etablering af klinkegulv med gulvvarme ovenpå et let etagedæk. Ovenpå de eksisterende træ- eller stålbjælker placeres trinlydsdæmpende omega strimmel, hvorefter omegapladen (svalehaleplade) monteres. Herefter følger enkle rørclips til montering af gulvvarmeslanger, inden der støbes ovenpå pladen. Omegapladen fungerer som armeringsplade, så der ikke er brug for rionet.

Konstruktionen skal altid beregnes for at sikre, at den kan bære den ekstra vægt, som betongulvet tilfører bygningen. Kontakt vores tekniske afdeling for hjælp til at beregne konstruktionen med Omega systemet.

Typer (1)

OS / Omega system - bestående af svalehaleplade samt trinlydsstrimler

Knauf Omegapladen er den helt ideelle løsning i mange byggeopgaver. Svalehalepladen egner sig særdeles godt til rum, som skal have indlagt gulvvarme og nye gulvklinker og til mange andre renoverings- og moderniseringsopgaver samt nybyg, hvor der ønskes et stærkt, brandfast og lydisolerende betondæk.Svalehalepladen er et velkendt og gennemprøvet system, hvor teknikken går helt tilbage til 1930érne. Pladerne fungerer både som støbeforskallingen og armeringen i lette og tynde betongulvkonstruktioner, som ligger på bærende træbjælker eller stålprofiler. Systemet består både af Omega plade, rørclips samt trinlydsstrimler. Find link til produkterne under relaterede produkter og find afsnit om Omega systemet fra vores systemmanual under downloads.

Omega plade | Systemmanual | DK

Udsnit af Knauf Systemmanual

Etagedæk | MK Godkendelse | DK

MK Godkendelse (Dansk)