Brandsikring af stråtage

Mindre forsikringspræmie med brandsikring af stråtaget

En vindtæt gipsplade kan med fordel anvendes til brandsikring af stråtage mod udefra kommende brand. Knauf Clima Board monteres som undertag, hvorefter taglægterne monteres med stenuld imellem. På den måde forhindres en eventuel brand i stråtaget i at sprede sig til resten af huset, inden brandvæsenet har mulighed for at nå frem og bekæmpe ilden.

Når et stråtag brandsikres med Knauf Clima Board, betyder det, at forsikringspræmien reduceres væsentligt. Formålet med brandsikringen er at undgå, at en eventuel brand spredes fra tagkonstruktionen til resten af huset, når branden opstår i selve taget. Stråtage kan overtænde på under 10 minutter, og uden et brandsikret stråtag kan hele huset stå i flammer, inden brandvæsenet kan nå frem og få eventuelle personer i bygningen ud i tide. Læs mere om brandsikring af stråtage i montagevejledningen herunder. Derudover anbefaler vi altid at følge tækkebranchens vejledninger.

Typer (1)

Clima Board

S1 / Brandsikring af stråtage med Clima Board

Clima Board er en diffusionsåben og fugtimprægneret vindgipsplade, som er økonomisk attraktiv.
Den viste detalje er principdetalje ved brandsikring og ved EI 30 tagkonstruktion for brandsikring af stråtage.

For at sikre mod råd i stråtag er det vigtigt, at der er luft mellem undersiden af stråtag og overside af isolering (minimum 25 mm afstandsliste).
Flere principdetaljer og montagevejledning kan findes i vores systemmanual. Find afsnittet under downloads.