3 gode grunde til at vælge Ultra Board®

Med Ultra Board® får du en stærk byggeplade til dine enkelt- og dobbeltlags væg- og loftkonstruktioner. Anvend Ultra Board® hvor der er krav om ekstra styrke.

1: Slag- og skruefast

Ultra Board® er en slag- og skruefast gipsplade til enkelt- og dobbeltlags væg- og loftkonstruktioner. Ultra Board® anvendes, hvor der er krav om ekstra styrke.

Ultra Board® er vores stærkeste løsning og den kan bære op til 45 kg pr. skrue - helt uden brug af plugs. Med Ultra Board® får du et produkt, som er stærkere end traditionel fibergips, men lige så nem og hurtig at anvende som standard gipsplader.

2: Hurtig montage giver bedre økonomi

Ultra Board® er lige så nem og hurtig at anvende som standard gipsplader. Hvor du normalt skal bruge en rundsav med udsugning for at skære i fibergips, kan du bearbejde Ultra Board® blot med kniv. Med Ultra Board® får du får et bedre arbejdsmiljø, da du undgår støv og larm.

Montage med Ultra Board® kræver ingen lim eller specialspartling, hvilket fremmer effektiviteten, arbejdsmiljøet og giver en bedre totaløkonomi. Ultra Board® er beklædt med en kartonoverflade, så spartling kun kræves ved samlingerne.

3: Bæredygtig og dansk produceret

Ultra Board® er et miljøvenligt og bæredygtig byggemateriale, som er 100% genanvendeligt. Størstedelen af Ultra Board® består af genbrugsgips samt industrigips, som er et biprodukt fra kraftvarmeværker. Kartonen på Ultra Board® er lavet af genbrugspapir. Gips er godt for både mennesker og bygninger. Materialets sammensætning og egenskaber forbliver de samme over tid, hvilket sikrer en uovertruffen holdbarhed.

Ultra Board® har Dansk Indeklima Mærkning, som er din garanti for, at pladen ikke afgiver partikler eller støv. Du er sikret dansk kvalitet, når du bygger med Ultra Board®. Gipspladen er produceret på vores fabrik i Hobro.

Ultra Board® er det bæredygtige valg - både for dig og for miljøet.

Se fordelene ved Ultra Board®

Se hvilke muligheder og fordele du kan opnå med Ultra Board®

Ultra Board® 13

Ultra Board® 13 er vores stærkeste løsning, som vi primært anbefaler til 2-lags-konstruktioner, når der er krav til ekstra styrke og bæreevne ved ophæng.Hvis der er krav til væggens slagfasthed, f.eks. ved skoler eller institutioner, så anbefaler vi at anvende Ultra Board® 13 som det yderste pladelag i din 2-lags-konstruktion. Hvis der til gengæld er krav til væggens bæreevne ved ophæng, så anbefaler vi at anvende Ultra Board® 13 som det inderste pladelag i din 2-lags-konstruktion.

 • Slag- og skruefast gipsplade
 • Kan opsættes på stålskelet eller på træskelet med vores EHG-skruer
 • Kan bære op til 40 kg pr. skrue - helt uden brug af plugs

Ultra Board® 15

Ultra Board® 15 er vores stærkeste løsning, som vi primært anbefaler til 1-lags-konstruktioner, når der er krav til ekstra styrke og bæreevne ved ophæng.Konstruktioner med Ultra Board® 15 er brandtestet hos DBI og styrketestet hos SBi. Knauf Ultra Board® 15 opnår en vandoptagelsesklassifikation H3 iht. EN 520. Pladen er MK-godkendt som enkeltlagskonstruktion til brug i vådrum.

 • Slag- og skruefast gipsplade
 • Kan opsættes på stålskelet og på træskelet med vores EHG skruer
 • Kan bære op til 45 kg pr. skrue - helt uden brug af plugs
 • MK-godkendt vådrumsløsning
EHG EHGB
 • Ultra Board® 15 i ombygning af kontorbygning til 220 kollegieværelser
 • Ultra Board® 15 som MK-godkendt enkeltlags-konstruktion i vådrum
 • Ultra Board® 15 i privat bolig
 • Ultra Board® 15i børneværelse
 • Ultra Board® 15 i sommerhus

EHG og EHGB

Prøv en innovativ skrue som giver optimal skrueresultat og den pæneste overflade ved undersænkning på Ultra Board®. 

Brug EHG-skruen, når du monterer Ultra Board® på træ samt forstærknings- og karmstål op til ståltykkelse på 2,0 mm. EHG-skruen anbefales til ekstrem hårde gipsplader, og den er er testet med både Ultra Board® 13 og 15. Skruen fås i flere længder, samt som løse og båndede skruer.

 • Testet systemløsning
 • Borespids til nem forboring
 • Hybridgevind til montage på både træ og stål
 • Patenteret spiralhoved for optimal skrueresultat

Fill & Finish Light

Arbejd smartere med en let og brugsklar spartelmasse, som er testet og anbefalet til Knauf Ultra Board®. Med Fill & Finish Light fra Knauf, får du en færdigoprørt spartelmasse af højeste kvalitet og med mange gode egenskaber:

 • Testet systemløsning
 • Gode slibeegenskaber
 • Gode fyldeegenskaber
 • Velegnet til papirstrimmel

Lad vores rådgivere hjælpe dig

Er du professionel tømrer, entreprenør eller arkitekt, og har du spørgsmål til Ultra Board®? Vores konsulenter kan besvare alle dine spørgsmål og hjælpe dig med, hvordan du bruger Ultra Board® i dit næste byggeprojekt.

Torben Web
Torben Rützou Projektkonsulent (København & Nordsjælland)
Max Web
Max Volsgaard Christensen Projektkonsulent (Midt- og Sydsjælland)
Jesper Web (1)
Jesper Holmberg Projektkonsulent (Fyn)
Jan Martiri Web
Jan Martiri Projektkonsulent (Midtjylland)
Kasper Web
Kasper Pahl Projektkonsulent (Nordjylland)