Bo-Hus monterer Weatherboard 365 vindspærre hos Sundskolen på Lolland

Med Weatherboard 365 vindspærre får Bo-Hus en hurtigere montage af vindgips, en vejrbestandighed på op til 12 måneder samt en gennemtestet og bæredygtig løsning

Den nye Sundskolen i Nykøbing Falster på Lolland er Danmarks kommende første svanemærkede folkeskole, og Bo-Hus er totalentreprenør for byggeriet og står for opførslen af den nye folkeskole.

Bo-Hus rettede henvendelse til Knauf, da de oplevede en udfordring med levering af andre vindspærreplader fra en anden virksomhed. Derfor havde Bo-Hus en interesse i at vide, hvordan vi hos Knauf kunne løse opgaven, og hvad vi kunne tilbyde Bo-Hus og Sundskolen. 

Vores projektkonsulenter har rådgivet Bo-Hus i at benytte Knauf Weatherboard 365, som både kan leveres til tiden, og som har en række fordele, der adskiller fra vores konkurrenters vindspærre-løsninger. 

Bo-Hus oplever blandt andet, at de får en vindspærregipsplade, der er let at håndtere grundet dens lave vægt. Weatherboard 365 vejer nemlig kun 7,3 kg/m2 kontra andre plader, der vejer op til det dobbelte pr. m2. 

Andre fordele, som Bo-Hus oplever, er, at Weatherboard 365 er en nem vindspærreplade at bearbejde, da den, foruden den lette vægt, kan skæres til med en regulær hobbykniv. De skal hermed ikke have gang i noget elektrisk værktøj såsom en rundsav. Dette giver også mindre spild, rengøring og mindre støv, som kan genere den enkelte medarbejder på byggepladsen. 

Weatherboard 365 kan derudover stå ubeskyttet i op til 365 dage, det vil sige uden facadebeklædning, uden pladerne tager skade. 

Bo-Hus medgiver, at de har en langt bedre totaløkonomi på deres projekter ved at bruge Weatherboard 365, fordi der er en hurtigere montage og en nemmere håndtering, hvilket har reduceret selve arbejdstiden væsentligt. Dertil kan deres medarbejdere på byggepladsen være mere effektive, idet de skal slæbe mindre (grundet det mindre spild), og de kan lettere at bære vindspærren grundet dens lettere vægt. 

Leveringssikkerheden, som Bo-Hus oplever hos Knauf, har sammen med de øvrige fordele ved Weatherboard 365 medført, at Bo-Hus nu efterspørger Knauf vindspærre til kommende byggeprojekter. 

Hør Byggeleder Mike Jadegård fra Bo-Hus fortælle om fordelene ved Weatherboard 365

Knauf Weatherboard 365 er en vindspærre gipsplade, der

 • Er en 9,5 mm. ekstra modstandsdygtig vindgipsplade
 • Kan stå ubeskyttet i op til 12 måneder uden facadebeklædning
 • Har en vægt på kun 7,3 kg/m2
 • Har også 10 år på markedet
 • Har brandklassen: Beklædningsklasse K1 10
 • Har en imprægneret kerne af specialgips samt en vandafvisende glasfiberdug som overflade
 • Er ekstra modstandsdygtig over for fugt, deraf også den høje vejrbestandighed 
Vi har valgt at bruge Weatherboard, fordi den er nem at arbejde med. Den kræver få værktøjer. Du skal bruge en kniv, og du skal bruge en skruemaskine, og så er du i gang.
Mike Jadegård, Byggeleder hos Bo-Hus

Med Weatherboard 365 fra Knauf får Bo-Hus og Sundskolen

 • En hurtigere montage da pladerne kan skæres til med en kniv En hurtigere montage da pladerne kan skæres til med en kniv
 • En gennemtestet løsning med 10 år på markedet En gennemtestet løsning med 10 år på markedet
 • En fuld dokumentationspakke, sikkerhedsdatablade og EPD-miljøvaredeklaration En fuld dokumentationspakke, sikkerhedsdatablade og EPD-miljøvaredeklaration
 • Vindspærre gipsplader der består af 100 % genanvendeligt materiale Vindspærre gipsplader der består af 100 % genanvendeligt materiale
Her har vi specifikt valgt Weatherboard 365, fordi den kan stå åben i 365 dage
Mike Jadegård, Byggeleder hos Bo-Hus

Knauf Vindspærre bruges i følgende systemer