Unity - Fantastisk æstetik, akustik og ventilation

Se de fem forskellige designmuligheder, der hver skaber et unikt udtryk, når de monteres på et helt loft.

Unity fra Knauf er en serie af demonterbare loftsløsninger, der forener æstetik og funktionalitet. Princippet bag vores Unity-serie er faktisk meget enkel, men virkningerne og mulighederne er mange.

Perforerede gipsplader er grundelementet i vores Unity-serie. Perforeringerne giver pladen fremragende akustisk funktionalitet og dens karakteristiske udseende. Loftløsningen skaber et sammenhængende udtryk og en enestående akustik. Enkel. Effektiv. Ensartet.

Unity-serien fås i en række forskellige design for at imødekomme ethvert ønsket udtryk i et rum. Fælles for alle designene er, at perforeringerne går helt ud til kanten af hver plade, hvilket skaber et ensartet og sammenhængende udtryk.

Foruden æstetisk og akustisk funktionalitet er Unity-serien også et bæredygtigt valg. Gips kan genanvendes igen og igen – og hver ny Unity-gipsplade er fremstillet af op til 30% genanvendt gips.

Akustik Guide Med Baggrund

Download vores guide og bliv inspireret

Vi har samlet endnu flere referenceprojekter i vores vejledning "Sådan skaber du fantastisk akustik i ethvert rum – uden at gå på kompromis med æstetikken". Den er fyldt med inspiration, referenceprojekter og konkrete eksempler på, hvordan du sikrer en optimal akustik på kontorer, i skoler og i sundhedssektoren.

Download guide

Vælg dit ønskede udtryk

Unity-serien fås i fem forskellige design, der hver skaber et unikt udtryk, når de monteres på et helt loft.

 • Unity 3. Perforeringer i kvadratisk mønster, 3,5 x 3,5 mm kvadrater, c/c 8,3 mm.
 • Unity 4. Perforeringer i rundt mønster, Ø4 mm cirkler, c/c 10 mm.
 • Unity 6. Perforeringer i rundt mønster, Ø6 mm, c/c 15 mm.
 • Unity 8/15/20. Perforeringer i tre forskellige størrelser i rundt mønster, Ø3 mm, Ø15 mm og Ø20 mm cirkler
 • Unity 9. Perforeringer i kvadratisk mønster, 9 x 9 mm kvadrater, c/c 20 mm.

Referenceprojekter med Unity

Holdbare materialer, høj funktionalitet og moderne design gør Unity-lofter egnet til skoler, kontorer, detailbutikker, hospitaler osv.

 • International Business College, Danmark, Contur+ Unity 4
 • Woluwe Shopping Mall, Belgien, Contur+ Unity 9
 • Børnehave i Gliserberg, Tyskland, Plaza+ Unity 9
Fremragende akustik

Gipsmaterialets robuste karakter sikrer, at akustikloftet kan bevare sin æstetik og funktionalitet i hele bygningens levetid. Akustikpladerne kan males igen, uden at det påvirker pladernes lydabsorbering.

Skjult ventilation

Hele loftsoverfladen fungerer som én stor ventilationsventil, så frisk luft nemt kan flyde ind i rummet gennem perforeringerne. Der er ikke behov for luftindtag i loftet eller krydsende kanaler på bagsiden af loftet. Det giver dig mulighed for at spare op til 50 cm på loftshøjden.

Unikt dansk design

Med vores Unity-serie har vi flyttet grænserne for, hvad der er muligt i forhold til funktionalitet og æstetik. Vi har fortsat perforeringerne i klassiske akustikplader i gips helt ud til kanten, hvilket skaber et moderne, ensartet og strømlinet design.

Et bæredygtigt valg

Alle akustikpladerne er primært fremstillet af gips. Et naturmateriale, der kan genanvendes igen og igen. Vi er meget miljøbevidste og kan forsikre dig om, at hver loftsplade er fremstillet af op til 30% genanvendt gips og dækket af genanvendt karton.

4 gode grunde til at vælge vores Unity-serie

 • Bæredygtig Bæredygtig

  Fremstillet af gips

  100% genanvendelig

  Sikkert materiale

 • Akustik Akustik

  Op til 0.90 NRC 

  Op til 0.95 alfaværdi

  Værdien afhænger af designet og konstruktionen

 • Air quality Air quality

  Certificeret i henhold til
  Dansk Indeklima Mærkning

  Luftrensing med
  Cleaneo-teknologien

 • Ventilation Ventilation

  Testet og godkendt som ventilationsloft med skjult luftindtag

812 3787

Skole reducerer CO2-niveau med 66%

Skolen i Bymidten i Helsingør har opnået mærkbare resultater og fordele ved at kombinere vores akustiklofter med ventilation. CO2-koncentrationen er ændret markant, indeklimaet er væsentligt forbedret og samtidig har de også opnået store materialebesparelser i forbindelse med ventilationsinstallationer.

Læs casen her

Produkter og montering

Kombinér et af de fem forskellige Unity perforeringsdesign med et af følgende tre produkter: Belgravia+, Plaza+ og Contur+. Du finder montagevejledningen til det enkelte produkt under 'downloads' på den specifikke produktside.

Unity Vareproeve