Gips - det bæredygtige valg

Du kan trygt vælge gips til dit næste byggeprojekt. Gips er et unikt byggemateriale med mange egenskaber, som opfylder krav til bæredygtighed, sundt indeklima, funktionalitet og æstetik i det moderne boligbyggeri.

Gips er godt for både mennesker og bygninger

Gips kommer fra naturen og rummer mange fordele i det bæredygtige boligbyggeri. Når du bygger med Knauf gipsplader og akustiklofter i gips er du sikret sunde produkter med dokumenteret renhed, lang levetid og de bedste forudsætninger for genanvendelse.

 • Sundt indeklima Sundt indeklima

  Dansk Indeklima Mærkning

  Ingen farlige tilsætningsstoffer

  Høj luftkvalitet

 • Optimal genanvendelse Optimal genanvendelse

  100% genanvendelige materialer

  Op til 30% genbrugsgips

  Optimal udnyttelse af naturressourcer 

 • 60 års levetid 60 års levetid

  Minimale vedligeholdelsesomkostninger

  Holder hele bygningens levetid

 • Høj brandsikkerhed Høj brandsikkerhed

  Brandsikring til dine vægge og lofter

  30-60 minutters brandsikring

Sundt indeklima

Vi tilbringer i dag op til 90% af vores tid indendørs. Derfor er det vigtigere end nogensinde før, at vi omgiver os med materialer, som sikrer et sundt indeklima i boligen.  

Knaufs gipsplader, stålbyggesystemer og akustiklofter har alle Dansk Indeklima Mærkning, som er din garanti for, at vores byggematerialer ikke afgasser og afgiver usynlige kemiske stoffer i dit hjem. Vores produkter er gennemtestet og indeholder alle skrappe krav for afgasning af usynlig kemi, som kan foresage svie, kløe, hovedpine og i sjældne tilfælde kræft.

Ved at bygge med Knauf, er du derfor sikret rene og sunde byggematerialer, som bidrager til et sundt indeklima med høj luftkvalitet og minimal lugtindtryk efter produkterne er pakket ud og monteret.                 

Læs mere om Dansk Indeklima Mærkning og find vores Certifikater her.

100% genanvendelighed

Hos Knauf har vi stor fokus på renhed i vores produktionsprocesser og holder hjælpestoffer på et minimum. Dette betyder, at vores gipsplader og akustiklofter altid har en renhed, som gør dem 100% genanvendelige.

Gipskernen i vores produkter består af op til 30% genbrugsgips i form at spild fra egenproduktion og brugte gipsplader fra genbrugsstationer. Gipskernen er herefter omsluttet af 100% genbrugskarton, som giver pladen en jævn og flot overflade. 

Vi arbejder hver dag på at optimere vores produktionsprocesser, reducere spild og modtage endnu mere genbrugsgips. Vores målsætning er at øge andelen af genbrugsgips med op til 50% i 2030.

Når du sorterer dit gipsaffald er du derfor med til at sikre byggeriets bæredygtighed – og give gipsen nyt liv. Læs mere om genanvendelse af gips her.

60 års levetid

Gipsprodukters design og robusthed sikrer en utrolig høj holdbarhed gennem hele bygningens levetid. Gipsmaterialets sammensætning og egenskaber forbliver de samme over tid. Derfor har Knauf gipsplader og akustiklofter i gips en levetid på 60 år.

Ved at bygge med gips, skaber du leverum, som holder mange år ud i fremtiden - uden store vedligeholdelsesomkostninger.  

Byg med gips og få større sikkerhed ved brand

En af gipsens mange gode egenskaber er ligeledes materialets høje brandsikkerhed. Gips kan nemlig ikke brænde og indeholder bundne vandmolekyler, der frigives i tilfælde af brand. Når en gipsplade eller et gipsloft udsættes for høje temperaturer, afgiver pladen det krystallisk bundne vand. Vandet fordamper ud af overfladen på gipspladen og fungerer nærmest som et indbygget sprinkleranlæg. Dette forhindrer temperaturen i at stige voldsomt under hele fordampningsfasen.

Knaufs gipsplader og akustiklofter i gips har mellem 30-60 minutters brandbeskyttelse.