Genanvendelse af gips

Vi arbejder konstant med at optimere vores byggematerialer og services gennem hele værdikæden. For os er bæredygtighed lig med en værdiskabende byggeproces, suveræn holdbarhed, sundt indeklima og optimal genanvendelighed.

Gips gavner både dig og fremtiden

Gennem innovation af nye gipsprodukter og byggesystemer stræber vi hver dag efter at gøre byggeprocessen bedre, lettere og hurtige end i går. På den måde øger vi håndværkernes sikkerhed og produktivitet – og dermed byggeriets totaløkonomi.

 

Produkternes robusthed og design sikrer holdbarhed gennem hele bygningens levetid. Samtidig sørger den dokumenterede renhed og funktion for at skabe et indeklima, der er sundt for brugeren.

Gipsen sikrer en 100 % cirkulær genanvendelsesproces

Vores grundmateriale er gips – et rent, naturligt og bæredygtigt materiale, som sikrer en 100 % cirkulær genanvendelsesproces. Op til 30 % af vores gipsplade består i dag af genbrugsgips. Ved at tænke cirkulært i både produktudvikling og produktion sikrer vi, at vi kan tage vores gipsplader tilbage efter udtjent tid. Og begynde cirklen forfra.

Bæredygtig tænkning er en del af vores DNA

Vi har altid stræbt efter at udvikle produkter, der reducerer spild og udnytter genbrugsmuligheder. Allerede tilbage i 1940’erne fandt vi på at skære beskadigede gipsplader op i mindre felter og sælge dem som lofter. På den måde opfandt vi forløberen til systemloftet.

Sammen genanvender vi gipsen igen og igen

Gips er kernen i vores forretning. Et bæredygtigt materiale skabt af naturen, som forpligter os til at handle bæredygtigt. Og til at tænke cirkulært.

Vores grundmateriale er gips. Det er ikke blot en vigtig del af vores DNA. Det er også et bæredygtigt materiale, der er 100 % genanvendeligt.

Gips er godt for både mennesker og bygninger. Materialets sammensætning og egenskaber forbliver de samme over tid, hvilket sikrer en uovertruffen holdbarhed. Samtidig er det grunden til, at gipsen kan genanvendes igen og igen.

Vi genanvender gipsen til gavn for naturen

Selvom der er meget gips i naturen, ligger det i vores DNA at reducere brugen af naturressourcer. Derfor anvender vi genbrugsgips i det omfang, det er tilgængeligt.

Når du sorterer dit gipsaffald er du med til at sikre byggeriets bæredygtighed – og give gipsen nyt liv. Derfor består op til 30 % af vores gipsplader i dag af genbrugsgips. Og vi er klar til at tage imod endnu mere. Vores ambition er, at vores gipsplader skal bestå af op til 50 % genvindingsgips i 2030. Et af initiativerne hertil er Partnerskab for Cirkulær Gips, hvor Knauf sammen med aktører på tværs af værdikæden arbejder for at fremme genanvendelse af gips i Danmark.

Samtidig har vi et stort fokus på renhed i produktionsprocessen og holder hjælpestoffer på et absolut minimum. Det betyder, at vores gipsplader altid har en renhed, som gør pladerne 100 % genanvendelige.

Pionerer inden for genanvendelse af gips

Genanvendeligheden af gips har været kendt længe. Men teknologien til at genanvende gamle gipsplader skulle først modnes i 80’erne og 90’erne. Vi startede de første forsøg med at genanvende gips tilbage i 1986, og etablerede det første genanvendelsesanlæg til internt affald i 1991. Siden 1998 har vi indsamlet gamle gipsplader fra byggepladser og genbrugsstationer. I dag er der et veletableret retursystem til genanvendelse af gipsaffald fra de danske byggepladser.

Foto credits: Nordjyske / Henrik Bo