Byg DGNB-certificeret med Knauf

Knauf Dgnbpakke Mockup 500X350

Har du brug for DGNB-dokumentation?

Knauf gør det let for dig, der tænker bæredygtigt byggeri. Vi har samlet produktspecifikke DGNB-dokumentationspakker (2020-certificering), der præcist viser, hvordan vores gipsplader og akustikløsninger i gips bidrager positivt til DGNB-certificering af bygninger.

DGNB dokumentationspakker

Få nemt den nødvendige DGNB-dokumentation

I samarbejde med Rambøll har vi udarbejdet DGNB-dokumentationspakker for vores mest anvendte gipsplader og akustikløsninger i gips. Med pakkerne får du nemt og lynhurtigt den dokumentation, du behøver til DGNB-certificering af dit næste byggeri.

Vi lever op til krav og kriterier for 2020

Knauf er medlem af Green Building Council Denmark, som er byggeriets egen medlemsorganisation for DGNB-certificeret byggeri i Danmark. Vores dokumentation er derfor baseret på den seneste DGNB-manual for nye bygninger og omfattende renoveringer 2020.

Knauf kan bidrage til 50,5% af DGNB-kriterier

Vores produkter bidrager til kriterierne inden for proceskvalitet, miljøkvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet og teknisk kvalitet. I alt kan vores produkter have positiv indflydelse på op til 50,5 procentpoint i DGNB-systemet.

 • Proces & teknisk kvalitet Proces & teknisk kvalitet

  Dokumenteret ydeevne og produktdata 

  Bestilles i fix-mål for at undgå spild på byggepladsen

  Mulighed for adskillelse og 100% genanvendelse

  Opfylder strenge krav til brand, lyd og styrke

  MK-godkendte materialer

 • Miljøkvalitet Miljøkvalitet

  Gips er et 100% genanvendeligt materiale

  Op til 30% af Knauf gipsplader består af genvindingsgips

  Produktspecifikke EPD'er dokumenterer produktets livscyklus 

  Dokumenteret proces for genanvendelse af gipsmaterialet

   

 • Økonomisk kvalitet Økonomisk kvalitet

  Levetid op til 60 år minimerer drift- og vedligeholdelsesomkostninger  

  Produktspecifikke data sikrer korrekt beregning af Bygnings-LCA

  Stor fleksibilitet og tilpasningsevne med gipskonstruktioner

  Let og ergonomisk løsning

  Mange muligheder for arkitektonisk kreativitet

 • Social kvalitet Social kvalitet

  Dansk Indeklima Mærkning

  Meget lav afgasning (højeste point iht. DGNB 2020 krav)

  Høj lydabsorbering på akustikprodukter med mulighed for ventilation

  Høj lydisolering på gipsvægge

  Overfladereflektans på 0,85 

DGNB 2020 bygningstypologier

I manualen for DGNB 2020 skelner man mellem forskellige bygningstyper: kontor, uddannelse, børneinstitutioner, beboelse, butik, hotel, logistik og produktion. Derfor vil der (alt efter bygningstype) være forskel på, hvor mange procent af de tildelte point Knaufs produkter har indflydelse på.

Vægtning af DGNB-kriterier

Tabellen viser andelen af procentpoint i DGNB-systemet, som Knaufs produkter har indflydelse på. Procentsatsen beskriver de kriterier, hvor produkterne kan have indflydelse på pointtildelingen. Det er altså ikke alene vores produkter, der sikrer de 46,5-50,5%.

Tabel over DGNB-kriterier, som Knauf gipspladeprodukter kan bidrage til jf. DGNB-manual for nye bygninger og omfattende renoveringer 2020.

Helhedsorienteret tilgang til bæredygtigt byggeri

Hos Knauf har vi en helhedsorienteret tilgang til bæredygtig udvikling i byggeriet. Vi fremstiller vores produkter efter et princip om, at de skal skabe værdi i byggeprocessen og komfort i brugsfasen. Og når de har udtjent deres levetid, skal de kunne adskilles og genanvendes i ny produktion. Læs meget om vores tilgang til bæredygtigt byggeri her. 

Musikkens Hus Profilbilleder 2 Maj 25 2014

Musikkens hus, Aalborg

I november 2020 opnåede Musikkens hus, som det første koncerthus i Danmark, en imponerende DGNB-guld certificering.

Knauf har leveret gipsplader og akustiske lofter og vægge til koncertsalen, øvelokaler, lounges og gange i det prestigefyldte DGNB-vartegn i Aalborg.

Mere om projektet
DGNB i Danmark

DGNB er en frivillig certificeringsordning, som sætter et kvalitetsstempel på bæredygtigheden i dit byggeri. DGNB-certificeringen stammer fra Tyskland og står for Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen og udkom i 2012 i den første danske version. Den danske DGNB-version, anført at Green Building Council Denmark, er således tilpasset det danske bygningsreglement, standarder, byggetraditioner og lovgivning.

I DGNB-systemet evalueres et byggeri eller byområde ud fra 6 hovedområder: miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, proceskvalitet og områdekvalitet, hvor hvert område udgør en procentdel af den samlede pointgivning.

DGNB-certificeringer

Det er muligt at opnå certificeringerne DGNB Sølv, DGNB Guld eller DGNB Platin, alt afhængig af hvor mange point byggeriet tildeles. Herudover kan man få flere tillægsudmærkelser som DGNB Hjerte, som gives ud fra parametrene trivsel og indeklima og DGNB Diamant, som anderkendelse af bygningens arkitektoniske kvalitet.     

Sådan opnår du DGNB-certificering af dit byggeri  

En DGNB-certificering en er uvildig tredjepartsverificering af kvaliteten af et byggeri. Hvis en bygherre ønsker at få en DGNB-cerfiticering af sit byggeri eller byområde, skal der tilkobles en uddannet DGNB-auditor. Det er auditoren, der har ansvaret for certificeringsprocessen, indlevering af dokumentation mm. til tredjeparts-verificering hos dgnb.dk. Læs meget mere om certificeringsordningen og hvordan du opnår DGNB-certificering hos Green Building Council Denmark på www.dk-gbc.dk  

Brug for anden bæredygtighedsdokumentation?

Hos Knauf har vi udarbejdet relevant dokumentation, som du kan anvende i projektering af certificeret bæredygtigt byggeri.

Download dokumentationspakker

Her finder du dokumentationspakker for vores mest anvendte gipsplader og akustikløsninger i gips. Pakkerne er udarbejdet af Rambøll og dokumenter, hvordan vores produkter bidrager positivt til de nye DGNB-kriterier og krav for 2020.

Knauf Gipsplader | DGNB Dokumentation | 2020

Denne dokumentationspakke dækker over produkterne Classic 1 Board, Solid Wet Board, Ultra Board® og Secura Board.

Knauf Akustikløsninger | DGNB Dokumentation | 2020

Denne dokumentationspakke dækker over produkterne Plaza, DANOloft®, Contur, Corridor 400, Rold12, Danotile, Designpanel, Tectopanel og Stratopanel.