For større bæredygtighed i byggeriet

Hos Knauf tager vi ansvar for større bæredygtighed i byggeriet. Med respekt for entreprenøren, bygherren, arkitekten, brugeren og miljøet - naturligvis. Vi udfordrer vanetænkning og skaber innovative produkter og byggesystemer, der former og forbedrer den måde, vi lever og bygger på.

Hos Knauf har vi en helhedsorienteret tilgang til bæredygtig udvikling i byggeriet og fremstiller vores byggematerialer efter et princip om, at de skal skabe værdi i byggeprocessen, komfort i brugsfasen - og efter udtjent levetid skal de kunne adskilles og genvindes i produktion af nye produkter.   

Knauf gipsprodukter og byggesystemer bidrager derfor postivt til det bæredygtige byggeri. Vores gipsplader og akustiklofter er robuste og langtidsholdere produkter, som er fremstillet med en andel af genbrugsmaterialer og er 100% genanvendelige.         

Knauf Dgnbpakke Mockup 500X350

DGNB-byggeri med Knauf

Hos Knauf ønsker vi at gøre det let for dig, der tænker bæredygtigt byggeri. I samarbejde med Rambøll har vi dokumenteret, hvordan vores produkter bidrager positivt til den mest anvendte certificeringsordning i Danmark, nemlig DGNB.   

Læs mere her

Zero waste. 100% cirkulær genanvendelse. 

Gips er kernen i vores forretning - et rent, naturligt materiale, som sikrer en 100% cirkulær genanvendelsesproces. Materialets sammensætning og egenskaber forbliver de samme over tid, hvilket sikrer en uovertruffen holdbarhed. Dette er samtidig grunden til, at gips kan genanvendes i produktion af nye gipsplader.

Foruden at være 100% genanvendelige består Knauf gipsplader og akustiklofter i dag af op til 30% genvindingsgips i form af spild fra egenproduktion og genbrugsgips fra byggeriet. Vores ambitioner for genanvendelse er dog langt større. Vi arbejder derfor målrettet på, at Knauf gipsprodukter i 2030 skal bestå af op til 50% genvindingsgips. Dette skal blandt andet ske ved at optimere på processerne for genanvendelse af gips i den danske byggebranche.

I dag bliver langt fra alt gips sendt til genanvendelse, og vi går som samfund derfor glip af en kæmpe ressourcegevinst ved at udnytte gipsmaterialets potentiale for cirkulær genanvendelse. Du kan læse meget mere om vores ambitioner for genanvendelse af gips hos Knauf her.  

 

CSR2

CSR Rapport 2020

Knauf har i 2020 opnået en række gode resultater inden for klima, miljø, sikkerhed og sundhed.

Vi har foretaget grønne investeringer til glæde for miljøet og vores lokalsamfund, sat nye rekorder for sikkerhed og sundhed og indgået vigtige partnerskaber i vores bidrag til udvikling af den cirkulære økonomi i Danmark.

Download CSR Rapport 2020
"Jeg er stolt af, at vi med vores første CSR rapport kan fremvise vigtige milepæle i vores bidrag til den cirkulære økonomi i Danmark."
Morten Ørnstrand-Søborg, CEO
Fn1

Vi bidrager til FN's verdensmål

Hos Knauf bidrager vi til realisering af FN's verdensmål for bæredygtig udvikling.

Vi berører flere områder, med har sat særlig fokus på 4 verdensmål.

Knauf og FN's verdensmål