For større bæredygtighed i byggeriet

Vi har en vision om at lede markedet og skabe rammerne for banebrydende udvikling i byggeriet.

Hos Knauf tager vi derfor ansvar for større bæredygtighed i byggeriet. Med respekt for entreprenøren, bygherren, arkitekten, brugeren og miljøet - naturligvis. Vi udfordrer vanetænkning og skaber innovative produkter og byggesystemer, der former og forbedrer den måde, vi lever og bygger på.   

For større bæredygtighed. For øget livskvalitet. For fremtiden.

CSR2

CSR i Knauf

Knauf har i 2020 opnået en række gode resultater inden for klima, miljø, sikkerhed og sundhed.

Vi har foretaget grønne investeringer til glæde for miljøet og vores lokalsamfund, sat nye rekorder for sikkerhed og sundhed og indgået vigtige partnerskaber i vores bidrag til udvikling af den cirkulære økonomi i Danmark.

Download CSR Rapport 2020
"Jeg er stolt af, at vi med vores første CSR rapport kan fremvise vigtige milepæle i vores bidrag til den cirkulære økonomi i Danmark."
Morten Ørnstrand-Søborg, CEO

Ambitioner om mere genanvendelse

I dag består en Knauf gipsplade af op til 30% genvindingsgips. Vores ambitioner for genanvendelse er dog langt større. Vi arbejder derfor målrettet på, at vores plader skal bestå af op til 50% genvindingsgips i 2030. Et af initiativerne hertil er Partnerskab for Cirkulær Gips - en sammenslutning af aktører på tværs af byggebranchen, som vil fremme genanvendelsen af gipsaffald i Danmark.

Gipsen sikrer en 100% cirkulær genanvendelsesproces

Gips er kernen i vores forretning - et rent, naturligt og bæredygtigt materiale, som sikrer en 100% genanvendelse i et lukket cirkulært kredsløb. Materialets sammensætning og egenskaber forbliver de samme over tid, hvilket sikrer en uovertruffen holdbarhed. Dette er samtidig grunden til, at gips kan genanvendes i produktion af nye gipsplader.

Læs mere om gipsen mange egenskaber som bæredygtigt byggemateriale her.

Fn1

Vi bidrager til FN's verdensmål

Hos Knauf bidrager vi til realisering af FN's verdensmål for bæredygtig udvikling.

Vi berører flere områder, med har sat særlig fokus på 4 verdensmål.

Knauf og FN's verdensmål