Knauf Knauf
tilbage

Udvendig puds

Gennemtestet let konstruktion fra inderst til yderst

Udvendig puds

  Udvendig puds er en del af Aquapanel letbyg-løsningen, som er en gipsbaseret konstruktion til ydervægge. Den udvendige cementbaserede puds giver bygningen de samme designmæssige muligheder som tunge konstruktioner med murede vægge eller beton. Aquapanel fra Knauf er et gennemtestet system fra inderst til yderst. Det betyder, at vi yder systemgaranti, når vores produkter er anvendt korrekt.

  Anvendelsesområder

  Flere kvadratmeter i din bolig

  En af de helt store fordele ved at anvende lette konstruktioner til ydervæggen er, at det er mindre voluminøst end tunge konstruktioner, og der er færre krav til fundamentet, som ikke skal have samme bæreevne, som ved beton eller murede vægge. Når vægkonstruktionen ikke fylder så meget i dybden, bliver der desuden ganske enkelt flere kvadratmeter til rådighed i det færdige byggeri.

  Læs mere om Aquapanel-systemet herunder eller under systemet ”Bærende facader.” Vores specialister og også klar til at yde råd og vejledning.

  Gem som favorit

  System  Aquapanel Outdoor opsat som regnskærm

  Aquapanel Outdoor opsat som regnskærm

  Aquapanel Outdoor plader opsættes og spartles og gøres klar til pudsning. Inden pudsning kontrolles det at Aquapanel pladerne er rene og fri for løse partikler. Hvis facaden har stået ubeskyttet i længere tid skal denne rengøres inden pudsning påbegyndes. Pladerne skal være monteret jf. montageanvisning i Knauf systemmanual. Ved afslutning af puds mod døre, vinduer og sålbænke skal der anvendes Knauf fugebånd. Kontroller at plader og afslutninger er korrekt udført. Spartling og påføring af puds eller anden overfladebehandling må ikke ske ved temperaturer under 5ºC.

  Umiddelbart efter plademontagen spartles alle samlinger med Aquapanel Spartelmasse. Spartelmassen armeres med den tilhørende Aquapanel Sparteltape. Fyld fugerne med spartelmasse og stryg Aquapanel sparteltape ind i spartelmassen. Ved samlinger skal sparteltapen overlappe minimum 100 mm. Skruehovederne skal overspartles, hvis pladerne skal stå i længere tid før overfladehandling udføres. Der påføres Aquapanel Armeringsmørtel el. Knauf Lustro som fuldarmeres med Knauf Armeringsnet.

  Efter tørretid (ca. 14 døgn afhænging af luftfugtighed og temperatur) primes hele overfladen med Aquapanel Basecoat Primer. Efter tørretid (ca. 12 timer afhængig af luftfugtighed og temperatur) påføres slutpuds i form af Aquapanel Overfladepuds.

  1. Aquapanel Outdoor opsat som regnskærm - se mere under system ydervægge under downloads

  2. Aquapanel Armeringsmørtel og Knauf armeringsnet

  3. Aquapanel Grunder Outdoor

  4. Aquapanel Mineralsk overfladepuds

  Gem som favorit
  Produkter

  Downloads

  Downloads

  Detaljer Beskrivelse Udgave Dokumenttype
  Aquapanel Outdoor 01/2019 Projektering og montage
  PDF
  2,0 MB
  14 Sider