Knauf Knauf

tilbage

Temperaturregulerende vægge

Temperaturregulerende vægge Tag toppen af temperatursvingninger med Comfortboard fra Knauf

Temperaturregulerende vægge

Temperatursvingninger i løbet af dagen er et stigende problem i nye bygninger, fordi effektiv isolering og vinduer med meget lidt varmetab gør, at boligen optager og lagrer megen varme. Derfor får mange nye bygninger et kølebehov, som giver store udgifter til anlæg og drift. I mange tilfælde kan Comfortboard fra Knauf tage toppen af temperaturstigningerne, så kølebehovet kan reduceres eller helt kan undværes.

Anvendelsesområder

Små vokskugler optager og afgiver varme

Knauf Comfortboard er en gipsplade, som ved hjælp af en speciel voks inde i pladen passivt regulerer temperaturen i et rum. Voksen smelter ved 23 grader og optager derved energi, som afgives igen, når vokskuglerne størkner i takt med at temperaturen falder. På den måde tager pladen toppen af temperaturudsvingene og giver bedre komfort i bygningen. En af Comfortboards styrker er, at varmereguleringen sker ret hurtigt, mens andre materialer optager og afgiver varme betydeligt langsommere.

Pladen placeres ofte i områder med stort lysindfald. Antallet af varmeakkumulerende plader afhænger af individuelle energiberegninger, som altid bør foretages af certificerede energiberegnere. De tekniske data for Knauf Comfortboard kan hentes i brochuren nedenfor.

Gem som favorit

SystemTemperaturregulerende vægge

Temperaturregulerende vægge

Knauf Comfortboard kan indgå i en standard gipspladekonstruktion. Vi anbefaler en tolagsløsning, hvor Comfortboard anvendes som yderste pladelag. Comfortboard monteres som en almindelig gipsplade, hvor er der monteres et lag Comfortboard, som yderste pladelag. Pladerne opsættes med forskudte samlinger og spartles efterfølgende.

Knauf Comfortboard er nomineret til Byggeriets Miljøpris 2016.

Comfortboard kan benyttes på både vægge og lofter, hvilket giver mange muligheder for at udnytte rummets opbygning fuldt ud. Gipspladerne kan for eksempel perforeres, og derved skabe akustiske egenskaber, og ved at tilføje Zeolite til loftspladerne tilføjes en luftrensende funktion, idet luften filtreres og renses, når den cirkulerer gennem hullerne i pladerne.

Download brochure med flere detaljer.

Gem som favorit

Downloads

Downloads

Detaljer Beskrivelse Udgave Dokumenttype
Indervægge 09/2016 Montagevejledning
PDF
3,0 MB
22 Sider
Knauf Comfortboard 10/2015 Brochure
PDF
377 KB
8 Sider

Vores kompetencer