Knauf Knauf
tilbage

Glat lydbøjleloft

Få et lydisolerende loft med lav indbygningshøjde

Glat lydbøjleloft

  Et glat lydbøjleloft er en særdeles god løsning, hvis man ønsker at lydisolere imellem etager uden at tage for meget af loftshøjden. Lydbøjlerne tager de svingninger, der kommer imellem etagerne, så de ikke videregives til loftet, hvilket ellers kan give støjgener. Et glat lydbøjleloft er ideelt i ældre bygninger, hvor der sjældent er højt til loftet, og hvor lydisoleringen imellem etagerne ofte er meget dårlig.

  Anvendelsesområder

  Antallet af lydbøjler er altafgørende

  Antallet af gipslag afhænger af, hvor meget lydisolering man ønsker, samt brandkrav. Lydbøjlerne må maksimalt bære 20 kg. pr. stk., hvis de skal kunne fungere tilfredsstillende som svingningsdæmpere, og den lyddæmpende effekt skal være optimal. Styrkemæssigt må lydbøjlerne ikke belastes med mere end 35 kg. Stykket. Derfor er det meget vigtigt at lave grundige beregninger af, hvor mange lydbøjler, der skal bruges, for at loftet får den ønskede effekt.

  Læs mere om de forskellige monteringsmetoder herunder, og hent vores mængdeberegner for at udregne, hvor mange lydbøjler der skal anvendes.

  Gem som favorit

  System  Type LL LB-S25 / Lydbøjleloft med lydbøjler og S25 profiler samt Classic 1 Board

  Type LL LB-S25 / Lydbøjleloft med lydbøjler og S25 profiler samt Classic 1 Board

  I forhold til direkte monterede lofter kan der ved en forøgelse af konstruktionshøjden på 25 mm, som er det lydbøjlen fylder, opnås en væsentlig forbedring af lydmæssige egenskaber.

  Denne forbedring opnås primært på grund af lydbøjlerne, som gennem deres form giver et elastisk ophæng af loftet og dermed reducerer lydgennemgangen. Dette gælder både for luft- og trinlydsisoleringen. Målinger har dokumenteret, at ved hjælp af lydbøjler kan lette etageadskillelser komme på niveau med betondæk.

  Underlaget for gipspladebeklædningen opbygges af monteringsprofiler og lydbøjler. Loftet afgrænses med skinneprofil SK 25, som monteres langs alle tilstødende bygningsdele. Lydbøjlerne fastgøres til dækkonstruktionen, og derefter klemmes monteringsprofilet S 25 fast i lydbøjlerne.

  Find underlagsafstande og egenvægt for systemet i vores systemmanual under downloads.

  Gem som favorit
  Produkter

  Downloads

  Downloads

  Detaljer Beskrivelse Udgave Dokumenttype
  System LL LB-S25 450 AA
  3,0 MB
  Lydbøjlelofter 01/2019 Projektering og bekrivelse
  PDF
  3,0 MB
  24 Sider
  Lydbøjleloft 09/2012 Mængdeberegning
  95 KB
  1 Side
  Classic 1 Board 02/2017 Produktdatablad
  PDF
  390 KB
  1 Side