Knauf Knauf
tilbage

Glat direkte monteret gipsloft

Få et helt glat loft uden synlige samlinger

Glat direkte monteret gipsloft

  Et glat direkte monteret gipsloft er en smuk og enkel løsning, som levner plads til andre arkitektonisk og indretningsmæssige løsninger. Det tager ikke meget plads i rummet, da det monteres direkte på træforskallingen i loftkonstruktionen. Vi har udviklet en række systemer til montering, som kan ses herunder. Alt efter hvor store brand- og lydkrav, der stilles til loftkonstruktionen, kan antallet af gipslag øges fra et til tre lag, for at opnå en højere brand- og lydisoleringsklasse.

  Anvendelsesområder

  Pæn og glat overflade

  Hvis man ønsker en helt stilren og glat overflade på loftet er et direkte monteret gipsloft en rigtig god løsning. Man kan spartle loftet, så det får en helt plan overflade uden synlige samlinger, inden det overfladebehandles efter ønske. Flere og flere vælger at male direkte på gipslofter og vægge frem for at overfladebehandle med væv eller tapet.

  Gem som favorit

  Systemer  Type LD CD1 450 AA / Direkte monteret med CD-profiler og Classic 1 Board

  Type LD CD1 450 AA / Direkte monteret med CD-profiler og Classic 1 Board

  Gipspladerne monteres på et underlag af CD-profiler. Underlag kan også udføres med krydsende CD-profiler som ved system CD2. Langs alle kanter skal pladerne være understøttet og fastgjort. Loftarealet afgrænses med skinneprofiler (UD 28 x 27), som monteres langs alle tilstødende bygningsdele. Find underlagsafstande og egenvægt for systemet i vores systemmanual.

  Gipsplader monteret direkte på loft eller etageadskillelse har ikke samme lydisolerende effekt, som et loft monteret på lydbøjler eller som et nedhængt eller fritspændende loft.

  Dette loftssystem er specielt velegnet til skrå montering og kan fx anvendes ved renoveringsopgaver, hvor gamle spærkonstruktioner skal rettes op, eller hvor der ønskes ekstra isoleringstykkelse.

  Gem som favorit
  Produkter


  Type LD S25 450 AA / Direkte monteret med S25 profil med Classic 1 Board

  Type LD S25 450 AA / Direkte monteret med S25 profil med Classic 1 Board

  Direkte monteret loft system med monteringsprofil S25 benyttes, hvor der er krav til lav indbygningshøjde. Afhængig af lyd og brandkrav anvendes et, to eller tre lag gipsplader til loftbeklædning.

  Gipspladerne monteres på et underlag af monteringsprofiler, forskalling eller direkte under pudsede lofter med forskalling. Der kan anvendes monteringsprofiler S 25, S 45 eller tør træforskalling min. 22 x 95 mm. Andre trædimensioner kan anvendes, afhængig af forskallingens spændvidde, dog skal anlægsfladen for gipspladerne være min. 45 mm. Underlagsafstand afhænger af antal pladelag og brandkrav.

  Den generelle underlagsafstand er 450 mm ved 900 mm brede plader. Hvor der kun anvendes et enkelt pladelag, skal afstanden reduceres til 300 mm. Langs alle kanter skal pladerne være understøttet og fastgjort. Loftet afgrænses med skinneprofil SK 25, som monteres langs alle tilstødende bygningsdele.

  Gipsplader monteret direkte på loft eller etageadskillelse har ikke samme lydisolerende effekt som et loft monteret på lydbøjler eller som et nedhængt eller fritspændende loft.

  Gem som favorit
  Produkter


  Type LD S25 300 Plank / Direkte monteret med S25 profil og Plank eller Kortplank

  Type LD S25 300 Plank / Direkte monteret med S25 profil og Plank eller Kortplank

  Knauf Plank er en loftplade, der danner V-formede fuger for hver 600 mm. Disse loftplader benyttes, hvor der ønskes en markeret inddeling af loftarealet. Plank er en 600 mm bred loftplade, der fås i flere længder.

  Plank leveres med kartonklædte fasformede langkanter samt skårne kortkanter. Anvendes i rum, hvor pladerne spænder fra væg til væg.

  Knauf Kortplank er en loftplade der danner V-formede fuger på alle fire sider. Disse loftplader benyttes, hvor der ønskes en markeret inddeling af loftarealet. Kortplank er en 600 mm bred loftplade i længde 1200 mm og 2400 mm.

  Kortplank leveres med kartonklædte fasformede langkanter samt affasede kortkanter. Anvendes typisk i rum med stor bredde. Alternativt kan der anvendes Tectopanel.

  Der anvendes skinneprofil langs alle afgrænsende vægge og monteringsprofiler S 25, S 45 eller tør træforskalling min. 22 x 95 mm. Langs kanter skal pladerne være understøttet og fastgjort. Find underlagsafstande og egenvægt for systemet i vores systemmanual.

  Gem som favorit
  Produkter

  Downloads

  Downloads

  Detaljer Beskrivelse Udgave Dokumenttype
  Direkte monterede lofter 01/2019 Projektering og bekrivelse
  PDF
  4,0 MB
  30 Sider
  CD-1 loft direkte 09/2012 Mængdeberegning
  91 KB
  1 Side
  Loftskiver 01/2019 Statikberegning
  XLS
  162 KB
  1 Side