Knauf Knauf

tilbage

Brandbeskyttelsessystemer

Brandbeskyttelsessystemer Hurtig og nem brandbeskyttelse med Secura Board fra Knauf

Brandbeskyttelsessystemer

Der stilles store krav til brandbeskyttelse af bygninger. Specielt i bygninger med mange etager er der store krav til at beskytte bærende konstruktioner og flugtveje. Knauf har udviklet to gipsplader – Secura Board og Clima Secura Board – til brandbeskyttelse. Den primære forskel på de to plader er, at Clima-pladen anvendes udvendigt og er en vindtæt plade. Begge plader har en række MK-godkendelser, som beskriver de brandkrav, som pladerne opfylder.

Anvendelsesområder

Der skal ikke spartles imellem lagene

En af de helt store fordele ved at anvende Secura Board er, at der ikke skal spartles imellem lagene af gipsplader. Det giver en meget hurtig montage i én arbejdsgang, og det betyder også, at væg eller etagedæk er væsentligt hurtigere klar til overfladebehandling.

Se alle godkendelserne, og læs mere om de forskellige konstruktioner med brandbeskyttelsessystemer fra Knauf herunder.

Gem som favorit

SystemBrandbeskyttelse med Secura Board og Clima Secura Board

Brandbeskyttelse med Secura Board og Clima Secura Board

Brandbeskyttelsessystem: Jf. Brandteknisk Vejledning nr. 33 ”Træbygninger” fra Dansk Brandteknisk Institut stilles der i visse konstruktioner krav om, at der anvendes et brandbeskyttelsessystem, når man fx bygger bærende træskeletvægge. Brandkravet vil typisk være REI 60 + K260 A2-s1,d0 (tidligere BD60+).

Et brandbeskyttelsessystem er defineret ved at der maksimalt må forekomme en gennemsnitlig temperaturstigning på 250°C på bagsiden af pladen efter 60 minutters brandpåvirkning. 2 x 15,5 mm Secura Board type F eller Clima Secura Board type EF er testet og opfylder kravene til et sådant brandbeskyttelsessystem.

Klammemontage på træunderlag: 2 x 15,5 mm Secura Board type F monteret med klammer på træunderlag er godkendt til et K260 brandbeskyttelsessystem.

Klassifikationsrapporter: Der foreligger klassifikationsrapporter på 2 x 15,5 mm Secura Board type F og Clima Secura Board type EF som K260 A2-s1,d0 brandbeskyttelsessystem til skruemontage på stålunderlag samt klammemontage på træunderlag.

På 2 x 12,5 mm Classic 1 Board foreligger der en K230 A2-s1,d0 rapport (skruemontage på stål- eller træunderlag).

Gem som favorit
Produkter

Downloads

Downloads

Detaljer Beskrivelse Udgave Dokumenttype
Knauf Classic 1 Board 02/2017 Produktdatablad
PDF
390 KB
1 Side
Brandbeskyttelsessystemer 08/2017 Projektering og montage
PDF
457 KB
2 Sider
Knauf Secura Board 03/2017 Produktdatablad
PDF
442 KB
1 Side
Knauf Clima Secura Board 03/2017 Produktdatablad
PDF
328 KB
1 Side

Vores kompetence

Brandsikkerhed

Brandsikkerhed

Gips er klassificeret som ikke brændbart materiale

Mere om brandsikkerhed