Knauf Knauf
Weiter

Hvordan startede det hele?Gå tilbage i tiden og lær os at kende

 • KARL & ALFONS KNAUF 1957

  1930 - 1950’erne

  Brødrene Karl og Alfons Knauf køber deres første gipsmine og åbner verdens første Knauf gipspladefabrik i Iphofen, Tyskland.

  Læs mere

  I Hobro importerer det nye handelsfirma Bøjsen-Møller Trading (BMT) gipsplader fra Finland og forarbejder dem til lofter. Over de næste 6 årtier udvikler BMT sig til nutidens globalt aktive virksomhed Knauf A/S.

  Luk
 • FØRSTE DANSKE GIPSPRODUK- TION INDLEDES I HOBRO

  1960’erne

  Danogips A/S fødes.

  Læs mere

  I 1968 opføres den første danske gipspladefabrik på Kløvermarksvej - og Bøjsen-Møller Trading bliver til Danogips.

  Luk
 • FOKUS PÅ INDEKLIMA FØRER TIL VÆKST I KNAUF

  1986

  Europæerne fokuserer mere end nogensinde før på sundt indeklima og god akustik. Derudover har asbestkrisen medført store renoveringer af lofter. Det fører til stigende interesse for gipslofter.

  Læs mere

  Knauf etablerer derfor nye produktionslinjer for loftsprodukter og mangedobler vores kapacitet. Vi eksporterer nu til resten af Europa og Mellemøsten.

  Luk
 • KNAUF OG DANOGIPS INVESTERER I BÆREDYGTIGHED

  1988 - 1992

  Knauf i Tyskland indleder samarbejde med kraftvarmeværker. Målet er at producere bæredygtig industrigips af kraftvarmeværkernes biprodukter, som ellers går tabt.

  Læs mere

  I Danogips, Hobro, etablerer vi det første anlæg, som anvender industrigips i produktionen af gipsplader.

  Luk
 • DANOGIPS BLIVER TIL KNAUF

  1990’erne

  Knauf udvider forretningsaktiviteterne uden for Tyskland. Nye og opkøbte fabrikker over hele Europa øger Knaufs kapacitet.

  Læs mere

  I 1992 opkøbes Danogips A/S og bliver en del af Knauf-koncernen. Navnet er nu Knauf A/S.

  Luk
 • KNAUF STYRKER INDSATSEN FOR MILJØET

  1998 - 2003

  Hele verden taler om at reducere energiforbruget og den globale opvarmning. I Knauf vil vi skåne miljøet med genvindingsgips, der ellers deponeres.

  Læs mere

  I 2003 står et nyt anlæg klar, som kan håndtere genvindingsgips. Desuden anvender vi fortsat industrigips. Knaufs forbrug af naturgips er minimalt til glæde for miljøet.

  Luk
 • KNAUF UDVIDER MENS TRADITIONER FORTSÆTTTER

  2000 - 2010’erne

  I Knauf A/S tager vi stadigt større ansvar for at optimere byggeriets totaløkonomi og sikre at håndværkertid bruges effektivt.

  Læs mere

  Vi har adgang til et globalt netværk af innovative produkter og systemer. I 2010 kan vi levere 75% af komponenterne i en bygningskonstruktion.

  Nikolaus og Baldwin Knauf, sønner af grundlæggerne, udviklede Knauf koncernen fra 80'erne frem til 2008 til en succesrig virksomhed inden for bygge- og isoleringsmaterialer. Familietraditionen lever videre, da Alexander Knauf i 2012 indtræder i den operationelle ledelse af Knauf koncernen.

  Luk
 • MILJØET VINDER - 99% AF GIPSPLADER OG -LOFTER GENBRUGES

  2015

  Med de nye miljødeklarationer (EPD - Environmental Product Declaration) er der sat ord på vores mangeårige miljøindsats i ét samlet dokument.

  Læs mere

  Livscyklusanalyserne viser, at 99% af en gipsplade fra Knauf i dag bliver genbrugt.

  Luk